tereyağlı sarı mercimek çorbası
Tereyağlı sarı mercimek çorbası yaparken tencere içerisine rendelenmiş havuç, patates ilave edilebilir. Sıvı yağ yerine tereyağı ve zeytinyağı birlikte kullanılabilir. Et suyu tek başına, ya da normal su ile birlikte kullanılabilir. Sarı mercimek çorbası pişirildikten sonra blendırdan geçirilse de, en güzeli çorbayı tel süzgeçten geçirmektir. Tercih sizin, kolay gelsin.
sarı mercimek çorbası malzemesi
- bir çay bardağı sarı mercimek
- bir orta boy soğan
- 50 gr. tereyağı
- bir tatlı kaşığı tepeleme un
- beş bardak sıcak su
- tuz
sarı mercimek çorbası nasıl yapılır
- mercimeği yıkayın ve süzün
- soğanı piyaz doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine unu ilave edin, kavurun
- ardından mercimeği katın, karıştırın
- üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave edin
- tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
- ağır ateşte çorbayı 30 dakika pişirin
- ardından tel süzgeçten geçirin, posasını atın
- tuzunu ayarlayın, baharat ve limon ilavesiyle
- gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun