tavuklu mantar sote



Tavuklu mantar sote, yenilebilir her çeşit mantar kullanılarak yapılır. Tavuk butu, tavuk göğsü tavuklu mantar sote için idealdir, dilediğinizi kullanabilirsiniz. Tarifimde kültür mantarı ve tavuk göğsü kullandım.

tavuklu mantar sote malzemesi
  1. bir tavuk göğsü
  2. bir paket kültür mantarı
  3. beş kaşık zeytinyağı
  4. bir kaşık domates salçası
  5. bir iri soğan
  6. iki iri domates
  7. üç sivri biber
  8. üç diş sarımsak
  9. karabiber, kimyon, tuz
  10. maydanoz, su

tavuklu mantar sote nasıl yapılır
  1. tavuk göğsünü ve mantarı kuşbaşı doğrayın
  2. domatesi ve soğanı soyun, yemeklik doğrayın
  3. sarımsakları iri, sivri biberi halka doğrayın
  4. yağ içinde soğanı kavurun, ardından biber ve sarımsağı katın kavurun
  5. üzerine salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
  6. ardından tavuk göğsünü katın ve kavurun
  7. üzerine mantar, 2 bardak sıcak su,
  8. karabiber ve kimyonu ilave edin, karıştırın
  9. tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
  10. ağır ateşte 35 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
  11. ocaktan alın, tuzunu ayarlayın, maydanozu serpin
  12. ve ardından gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun