köfte çorbası



Köfte çorbası yeşil mercimekli, patatesli, nohutlu veya sade yapılır. Sade yapılan köfte çorbası içerisinde bulgurlu veya pirinçli küçük misket köfteler kullanılarak, domates salçası ile tatlandırılır. Ayrıca köfte çorbası istenirse yuğurt, yumurta ve un ile hazırlanan sos ile terbiye edilir ve kuru nane ile aromalandırılır. 1 bardak kuru nohut haşlanırsa, 2 bardak haşlanmış nohut çıkar. Tarifim nohutlu köfte çorbası ile ilgilidir.

köfte çorbası malzemesi
  1. 200 gr. dana kıyma
  2. iki bardak haşlanmış nohut
  3. bir orta boy soğan
  4. bir kahve fincanı köftelik bulgur
  5. beş kaşık zeytinyağı
  6. bir kaşık domates salçası
  7. karabiber, kimyon
  8. tuz, un, su

köfte çorbasını yapılması
  1. soğanı rendeleyin
  2. kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, karabiber, kimyon,
  3. 1 çay kaşığı tuz ile köfteyi yoğurun ve misket köfteler hazırlayın
  4. köfteleri un serpilmiş tepsi içerisine alın
  5. tencerede 6 bardak suyu kaynatın
  6. kaynayan su içerisine köfte ve nohutu ilave edin ve karıştırın
  7. tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapayın
  8. tencereyi ağır ateşte 30 dakika süre ile kaynatın
  9. süre bitiminde yağ içerisinde salçayı kavurun
  10. ardından karışımı çorba tenceresine dökün, çorbanın tuzunu ayarlayın
  11. ve ardından dilediğiniz gibi servis yapın.

afiyet bal şeker olsun