karışık sebzeli pilav tarifi



Bu mevsimde taze iç bezlye bulmak mümkün olduğu için, bezelyeyi konserve kullanmanız gerekmez. Taze bezelyenin bulunmadığı hallerde konserve bezlye pilav içerisine doğrudan ilave edilir. Ayı şekilde mevsim gereği enginar bulmanız mümkün, enginarın bulunmadığı zamanlarda dondurulmuş enginar yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra pilava ilave edilir. Pilav için sıvı yağ, katı yağ farketmez arzu ettiğiniz yağı kullanabilirsiniz.

karışık sebzeli pilav tarifi malzemesi
  1. bir çay bardağı taze iç bezelye
  2. bir havuç
  3. iki enginar
  4. bir kaşık margarin "60 gr"
  5. bir su bardağı baldo pirinç
  6. bir buçuk su bardağı kaynar su
  7. bir tatlı kaşığı tuz

karışık sebzeli pilavın yapılışı
  1. bezelyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın
  2. enginarı parçalara bölün ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
  3. havuçu küp doğrayın, yağ içinde pirinçi kavurun,
  4. üzerine havuç, bezelye, enginar, su ve tuzu ilave edin
  5. yemeğin tuzunu ayarlayın
  6. tencereyi bir kez fokurdatın, kapağı kapayın
  7. ağır ateşte 15 dakika süre ile pişirin
  8. ocaktan alın, en az 15 dakika dinlendirin
  9. ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun