ıspıt otu yemeği



Düdüklü tencere bulgurlu ıspıt otu yemeğini harika pişirir. Bu adı çok otun bildiğim isimleri ıspıt, kaldirik, zılbıt ve hodan. Ispıt otunu siz hangi isimi ile tanıyorsunuz bilemem, ıspıt otu bu ay itibari ile sofralara veda ediyor. Belki bundan sonra pazar tezgahlarında tek tük bulunabilir. Ispıt otu tencerede geç pişer, en güzeli düdüklü tencerede pişirmektir. Maalesef mutfaklarımızda çeşitli marka düdüklü tencere olduğu için, yemek pişirme sürelerimizi ortak bir noktada buluşturamıyoruz. Ispıt otu yemeğini termo düdüklü tencere 15 dakikada pişiriyor. Sizin düdüklünüz kaç dakikada pişirir bilemem, varın hesabını siz yapın ve ıspıt yemeğinizi ona göre yapın.

ıspıt otu yemeği malzemesi
  1. yarım kilo ıspıt otu
  2. bir soğan
  3. yarım kaşık domates salçası
  4. dört kaşık zeytinyağı
  5. iki kaşık bulgur
  6. yarım kaşık kuru nane
  7. tuz, su

düdüklüde ıspıt otunun pişirilmesi
  1. ıspıt otunu ayıkalayın, kuşbaşı doğrayın
  2. ve bol su içerisinde yarım saat bekletin
  3. suyunu dökün, berrak suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün
  4. düdüklü tencere'ye yağı koyun ısıtın, soğanı katın kavurun
  5. ardından salçayı katın, kavurun
  6. üzerine ıspıt otunu, 3 su bardağı suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin
  7. yemeğin tuzunu ayarlayın ve düdüklünün kapağını kapayın
  8. düdüklünüzün huyuna göre yemeğenizi pişirin
  9. termo düdüklü tencere ıspıt otu yemeğini 15 dakikada pişiriyor
  10. yemek piştikten sonra, kuru naneyi katın, karıştırın
  11. ve ardından dilediğiniz gibi servis yapın.

afiyet bal şeker olsun