dondurucuda neler saklanır


Derin dondurucuda neler saklanır? Dondurucuda et, kıyma, balık, çeşitli sebzeler (ıspanak, patlıcan,sivri biber, domates , taze fasulye ), pişirilmeye hazır yemek çeşitleri (börek, içli köfte dahil), haşlanmış bakliyat çeşitleri, maydanoz, kereviz sapı, sarımsak, beyaz peynir dışındaki peynir çeşitleri, kadayıf ve kestaneyi saklarım. Elbette, sebzelerin mevsiminde yetişmiş ve ucuz olmasına dikkat ederim. Her mevsimin kendi koşullarında yetişen sebzeleri vardır. Saklamak istediğim sebzeleri mevsiminde seçer ve ihtiyacım ölçüsünde dondurucuda saklarım. Bu sayede, hem aile ekonomisine katkı sağlarım, hem de yılın 365 günü her çeşit sebze elimin altında bulunur. Kış mevsiminde daha çok aşağıdaki sıraladığım sebzeleri saklarım.

Pırasa nasıl saklanır
Pırasaları yemekte nasıl kulanıyorsam o şekilde doğrarım. Kaynayan su içerisine atarım ve hafif pörsüyünceye kadar su içinde tutarım. Ardından çıkarır soğuk su altına tuttuktan sonra, süzer, soğutur ve buzdolabı torbasına koyar, dondurucuda saklarım.

Ispanak nasıl saklanır
Ispanağı doğrarım, kaynayan su içerisinde 2 dakika tutarım. Ardından çıkarır soğuk su altına tuttuktan sonra, süzer, soğutur ve buzdolabı torbasına koyar, dondurucuda saklarım.

Lahana nasıl saklanır
Lahana yapraklarını doğrarım, kaynayan su içerisinde 2 dakika tutarım. Ardından çıkarır soğuk su altına tuttuktan sonra, süzer, soğutur ve buzdolabı torbasına koyar, dondurucuda saklarım.

Brüksel lahanası nasıl saklanır
Brüksel lahanasını ayıklarım ve tepesini + işareti şeklinde çizerim. Kaynayan su içerisinde 3 dakika tutarım. Ardından çıkarır soğuk su altına tuttuktan sonra, süzer, soğutur ve buzdolabı torbasına koyar, dondurucuda saklarım.

Havuç nasıl saklanır
Havuçları soyar ve istediğim şekilde dilimlerim. Kaynayan su içerisinde 3 dakika tutarım. Ardından çıkarır soğuk su altına tuttuktan sonra, süzer, soğutur ve buzdolabı torbasına koyar, dondurucuda saklarım.

Kereviz nasıl saklanır
Kerevizin kabuğunu soyarım ve istediğim şekilde doğrarım. Üzerine limon sıkarım, buzdolabı torbasına koyar, dondurucuda saklarım.

Maydanoz nasıl saklanır
Maydanozu yıkar, ayıklar ve sap kısımlarını keserim. Salata kurutma kabında kuruturum. Ardından doğrar ve poşetleyerek dondurucuda saklarım.

Kestane nasıl saklanır
Kestanelerin kabuklarını tek tek çizerim. Ardından buzdolabı turbasına koyar ve dondurucuda saklarım.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır