çiriş otu böreği


Çiriş otunu haşlayarak, ya da yağ içinde kavurarak, tarifimdeki malzemeleri kullanarak, iç harç hazırlayabilrsiniz. Her iki yöntemle yapılan çiriş otu böreği nefis oluyor. Mayalı hamurdan yufka açarak çiriş otlu kapama böreği, kol böreği, tepsi böreği ve çiriş otlu gözleme yapılabilir. Kısacası çiriş otu ile her çeşit böreği yapmak mümkün, tarifim çiriş otlu sigara böreği ile ilgili. Yaptığım börek gayet leziz oldu, tadanlara yetmedi.

çiriş otu böreği malzemesi
  1. yarım kilo çiriş otu
  2. bir paket hazır üçgen yufka
  3. bir küçük soğan
  4. iki kaşık bitkisel yağ
  5. karabiber, tuz

çiriş otu böreği nasıl yapılır
  1. çiriş otunu ayıklayın, yıkayın, süzün ve doğrayın
  2. diriliği gidinceye kadar haşlayın, çıkarın ve suyunu sıkın
  3. yağ içinde soğanı kavurun,
  4. üzerine çiriş otunu, karabiberi, tuzu katın kavurun
  5. karışımı soğutun, üçgen yufka içine bir kaşık çirişten koyun
  6. sigara böreği şeklinde sarın, yufkanın uç kısmına su sürün yapıştırın
  7. kızgın yağ içinde kızartın
  8. ve ardından dilediğiniz gibi servis yapın.

afiyet bal şeker olsun