yumurtalı bayat ekmek kızartması



Bayatlamış ekmekler bir çok şekilde değerlendirilebilir. Bunlardan bir taneside bayat ekmekleri dilimleyip, çırpılmış yumurtaya bulayarak yağ içerisinde kızartmaktır. Kızartma yağı olarak; ayçiçeği yağı, mısır özü yağı, zeytinyağı, çeşitli margarin yağlar ve tereyağı kullanılabilir. Canınız hangi yağı çekiyorsa o yağı kullanabilirsiniz. Önemli olan ekmek dilimlerini ağır ateşte nar gibi kızartmanızdır.

yumurtalı bayat ekmek kızartmasının malzemesi
  1. dört dilim bayat ekmek
  2. iki yumurta
  3. bir kaşık tereyağı
  4. tuz

ekmek dilimlerinin kızartılması
  1. bir kap içinde az tuz ile yumurtaları çırpın
  2. tava içinde tereyağını ıstın
  3. yağ köpürmeye başladığı anda
  4. arkalı önlü yumurtaya bulanmış dilimleri
  5. tava içerisine yatırın
  6. ve ara sıra alt üst ederek dilimleri kızartın
  7. ardından dilediğiniz gibi servis edin.

afiyet bal şeker olsun