kıtır kıtır tahinli çörek



Bu tarif tahinli çöreğin şekerli versiyonudur. Hiç bir tahinli çörek, bu tarifle yapılan çöreğin tat, lezzet ve kıtırlığı ile yarışamaz. Hele pastanede yapılan tahinli çöreklerin esamesi bu çöreğin yanında okunmaz, daha ne diyeyim.

tahinli çörek malzemesi
hamuru için
  1. üç su bardağı un
  2. bir su bardağı ılık su
  3. bir tatlı kaşığı kuru maya
  4. bir tatlı kaşığı toz şeker
  5. bir çay kaşığı tuz

içi için
  1. bir çay bardağı tahin
  2. bir çay bardağı toz şeker
  3. bir çay bardağı zeytinyağ

üzeri için
  1. bir yumurta sarısı
  2. susam

tahinli çöreğin yapılması
mayanın hazırlanması
  1. kase içine 1 bardak ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şeker
  2. ve mayayı koyun karıştırın ve 10 dakika dinlendirin

hamurun hazırlanması
  1. unu eleyin, ortasını havuz yapın
  2. içerisine hazırladığınız mayayı, tuz ve iki kaşık zeytinyağı koyun
  3. ve pürüzsüz bir hamur yoğurun
  4. üzerini streçle kapayın, iki katına çıkana kadar ılık ortamda bekletin
  5. ardından hamuru üç parçaya bölün, parçaları beze yapın
  6. bezeleri açabildiğiniz büyüklükte yufka açın
  7. üzerine iki kaşık zeytinyağı ve üç kaşık tahin gezdirin yayın
  8. ve iki kaşık toz şekeri yufka üzerine serpin
  9. yufkayı rulo yapın ve tek yönlü olarak burarak avuç içinde sıkarak uzatın
  10. ardından yuvarlak olacak şekilde sarın
  11. ve mısır unu serpilmiş fırın tepsisine koyun
  12. üzerine yumura sarısı sürün, susam serpin
  13. önceden 180°C dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin
  14. ve dilediğiniz gibi servis edin.

afiyet bal şeker olsun