paça çorbası yapımı



Paça çorbası sade veya terbiyeli olarak yapılır. Çorbayı ister sade yapın, isterseniz terbiyeli yapın öncelikle paçaları haşlamanız gerekir. Paçaları öyle haşlamalısınızki et kemikten nerde ise ayrılmalı ve lokum gibi pişmelidir. Paça düdüklü tencerede ve normal tencerede haşlanabilir. Paça düdüklü tencerede 35-40 dakika arasında haşlanır. Ocak üzeri tencere içerisinde 5-6 saat gibi bir sürede haşlanır. Paçaları haşlarken haşlama suyu içerisine paçanın tat ve kokusu için sarımsak, soğan ve limon ilave edilir. Tarifim düdüklü tencerede paça haşlaması ve sade çorbasının yapımı ile ilgilidir.

sade paça çorbası malzemesi
  1. altı tane temizlenmiş kuzu paçası
  2. yarım kabuklu limon
  3. bir küçük soğan
  4. iki diş sarımsak
  5. tuz, su

çorbanın yapılışı
  1. paçaları bir güzel gözden geçirin, yıkayın ve süzün
  2. soğanı, sarımsağı soyun ve bütün bırakın
  3. düdüklüye paça, soğan, sarımsak, kabuğu ile limon,
  4. üzerini kapatacak miktarda su, bir tatlı kaşığı tuzu koyun ve karıştırın
  5. düdüklünün kapağını kapayın
  6. düdüklünüzün el kitapçığında belirtilen sığır eti
  7. pişme süresi süresinde paçanızı haşlayın
  8. paçalar piştikten sonra soğan, sarımsak ve limon parçasını atın
  9. sarımsaklı sirke ile paça çorbanızı servis edin.

afiyet bal şeker olsun