kaz etli bulgur pilavı




Anadolunun çeşitli yörelerinde sonbahar ve kış ayları ile birlikte kazlar kesilir. Kaz eti ile çeşitli yemekler yapılır. Bu yemekler arasında kaz haşlanarak suyu ile bulgur pilavı yapılır. Yapılan pilav lavaş veya yufka ekmek üzerine dökülerek tüketilir.

kaz sulu bulgur pilavı malzemesi
  1. iki bardak pilavlık bulgur
  2. bir kaşık domates salçası
  3. iki kaşık tereyağ
  4. dört bardak kaz eti suyu
  5. tuz

pilavın yapılışı
  1. bulguru yıkayın ve süzün
  2. yağ içinde salçayı kavurun
  3. üzerine bulguru katın kavurun
  4. ardından 4 bardak kaz eti suyunu ilave edin
  5. ve tuzu ayarlayın, tencereyi fokurdatın, kapağını kapatın
  6. ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. kaz eti eşliğinde dilediğiniz gibi servis yapın.

afiyet bal şeker olsun