istavrit tava




Sonbahar mevsiminin ekim ve kasım ayları istavrit balığının bolca tutulduğu aylardır. Ve kış mevsimi boyunca istavrit balığının eti oldukça lezzetli olur. Mutfaklarımızda daha çok istavrit balığının yağ içerisinde kızartması ve mangal üzerinde ızgarası yapılır. İstavrit tava yapılırken tuzunun hafif belli olması ve çıtır kızartılması balığı oldukça lezzetli bir hale getirir. İstavrit balığı temizlendikten sonra, un veya mısır unu ile unlanır ve yağ içerisinde kızartılır. Un ve mısır unu ayrı ayrı kullanılabileceği gibi, karıştırılarakta balığın unlanması için de kullanılabilir.

istavrit tava malzemesi
  1. bir kilo istavrit balığı
  2. bir su bardağı un
  3. bir çay bardağı kızartma yağı
  4. tuz

istavrit tavanın yapılışı
  1. balıkları temizleyin, yıkayın ve süzün
  2. üzerine tuz serpin ve karıştırın
  3. ardından balıkları unlayın
  4. kızgın yağ içerisinde unlanmış balıkları
  5. arzunuza göre az pişmiş ya da çıtır olarak
  6. alt üst ederek kızartın
  7. salata eşliğinde servis edin.

afiyet bal şeker olsun