tavada ciğer kavurma


Teflon tava içerisinde köfte dahil bütün kırmızı et ve beyaz et ürünleri kızartılabilir. Yapılması gereken tava iç yüzeyini hafif yağladıktan sonra, tavayı ısıtmaktır. Sakatat ürünlerinden dalak, yürek veya ciğer uygun incelikte dilimlenerek tava içerisinde yağ kullanılmadan pişirilebilir.

Burada önemli olan tava içerisinde pişirdiğimiz gıdaların yanmaması için, ocak ısısını kontrol altında tutmaktır. Tavuk ciğeride yağ kullanılmadan tava içerisinde pişirilebilir. Bu tarif tavuk ciğerinin, tavuk yüreği ile birlikte teflon tavada yağsız olarak kavrulması ile ilgilidir.

tavuk ciğeri kavurma malzemesi
  1. 500 gram tavuk ciğeri
  2. bir kaşık sıvı yağ
  3. tuz

tavada ciğerin kavrulması
  1. tavuk ciğeri üzerinde bulunan yürekleri ayırın
  2. yürek üzerinde bulunan zarı ve yağı çıkarın
  3. ardından yürekleri açın ve içini temizleyin
  4. ciğerleri iri olalarak doğrayın
  5. ciğer ve yürekleri yıkayın, süzün
  6. teflon tavanın iç yüzeyini yağlayın ve ısıtın
  7. ciğer ve yürekleri tava içerisine dizin
  8. ara sıra alt üst ederek kavurun
  9. ardından tuzunu ayarlayın
  10. ve salata ile birlikte servis edin

afiyet bal şeker olsun