yoğurtlu soslu misket köfte



Bu tarif bir bakıma iskender kebabın misket köfteye uyarlanmasıdır. Tat ve lezzet on numarayı hak eder. Yapımı hiçte zor değil, mutfak çalışmalarında arayışı sevenler için yapılası bir tarif. Denerseniz tarifimi, diğer sefere 200 gram kıyma köfte yapmak için size az gelecektir.

misket köfte malzemesi
  1. iki yüz gram orta yağlı kıyma
  2. bir küçük soğan
  3. yeteri kadar maydanoz
  4. karabiber, pul biber, tuz
  5. kızartma yağı
  6. bayat ekmek dilimleri

sos malzemesi
  1. iki orta boy domates
  2. bir kaşık tereyağı
  3. bir kase yoğurt
  4. iki diş sarımsak
  5. tuz

yoğurtlu soslu misket köftanin yapılışı
  1. ekmek dilimlerini kızartma makinesinde kızartın
  2. ve irice küp olarak doğrayın
  3. soğanı ve domatesi rendeleyin, maydanozu doğrayın, sarımsağı ezin
  4. sarımsakla yoğurtu karıştırın
  5. yağ içinde rendelenmiş domatesi kavurun
  6. az su ve tuz ilavesiyle sosu hazırlayın
  7. kıyma, soğan, maydanoz, karabiber, pul biber,
  8. tuz ile birlikte köfteyi yoğurun ve misket iriliğinde şekillendirin
  9. kızartma yağı içerisinde kızartın
  10. servis tabağına doğranmış ekmekleri dizin,
  11. yeterli miktarda misket köfteleri üzerine koyun
  12. sarımsaklı yoğurtu ve domates sosunu üzerine ilave edin.

afiyet bal şeker olsun