10 Eylül 2011

on Leave a Comment

yoğurtlu soslu misket köfte


Bu tarif bir bakıma iskender kebabın misket köfteye uyarlanmasıdır. Tat ve lezzet on numarayı hak eder. Yapımı hiçte zor değil, mutfak çalışmalarında arayışı sevenler için yapılası bir tarif. Denerseniz tarifimi, diğer sefere 200 gram kıyma köfte yapmak için size az gelecektir.

misket köfte malzemesi
iki yüz gram orta yağlı kıyma
bir küçük soğan
yeteri kadar maydanoz
karabiber, pul biber, tuz
kızartma yağı
bayat ekmek dilimleri

sos malzemesi
iki orta boy domates
bir kaşık tereyağı
bir kase yoğurt
iki diş sarımsak
tuz

yoğurtlu soslu misket köftanin yapılışı
ekmek dilimlerini kızartma makinesinde kızartın
ve irice küp olarak doğrayın
soğanı ve domatesi rendeleyin, maydanozu doğrayın, sarımsağı ezin
sarımsakla yoğurtu karıştırın
yağ içinde rendelenmiş domatesi kavurun
az su ve tuz ilavesiyle sosu hazırlayın
kıyma, soğan, maydanoz, karabiber, pul biber,
tuz ile birlikte köfteyi yoğurun ve misket iriliğinde şekillendirin
kızartma yağı içerisinde kızartın
servis tabağına doğranmış ekmekleri dizin,
yeterli miktarda misket köfteleri üzerine koyun
sarımsaklı yoğurtu ve domates sosunu üzerine ilave edin.

afiyet bal şeker olsun

0 yorum:

Yorum Gönder