tavuk sosları




Teflon tavada, elektrikli ızgarada, mangalda, ya da fırında tavuk etlerinizi kızartmak için; işte size çok seçenekli sos malzemeleri. Seçimi size kalmış, damak zevkinize veya tercihlerinize göre beğendiğinizi kullanın. Dilerseniz istediğiniz baharatı ilave edebilir, ya da çıkarabilirsiniz.

Bir bütün tavuk göğsünü terbiye (marine) yapmak için sos malzemesi
  1. üç kaşık zeytinyağı
  2. dört kaşık süt
  3. bir tatlı kaşığı domates salçası
  4. bir küçük boy soğan
  5. bir diş sarımsak
  6. bir çay kaşığı kekik
  7. bir çay kaşığı pul biber
  8. bir çay kaşığı tuz

İki adet bütün tavuk göğsünü şiş yapmak için sos malzemesi
  1. bir küçük boy soğan
  2. bir diş sarımsak
  3. bir kaşık domates salçası
  4. bir kaşık yoğurt
  5. yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  6. bir çay kaşığı kekik
  7. bir çay kaşığı pul biber
  8. bir çay kaşığı tuz

Bir kilo tavuk kanadını terbiye etmek için sos malzemesi
  1. bir orta boy soğan
  2. iki diş sarımsak
  3. bir kaşık domates salçası
  4. bir kaşık yoğurt
  5. yarım çay bardağı ayçiçek yağ
  6. bir çay kaşığı kekik
  7. bir çay kaşığı pul biber
  8. bir çay kaşığı tuz

soğan ve sarımsak suyunun çıkarılması
Soğanı ve sarımsağı soyun, rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı, ardından soğanı rendeleyin. Çıkan püreyi tel süzgeçte süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.

sos'un hazırlanması
Tencere içerisine zeytinyağı veya ayçiçek yağı, süt veya yoğurt, soğan suyu, domates salçası, karabiber, kekik, pul biber, tuzu koyun ve karıştırın. Ardından tavuk göğsü parçalarını sos ile karıştırın, kapağı kapatın. Buzdolabında tencereyi en az 3 saat, zamanınız var ise 24 saat dinlendirin. Etlerinizi tavada veya ızgarada pişirin

Bir bütün tavuğu fırında (poşette) kızartmak için sos malzemesi
Alta bulunan malzemeleri karıştırın ve tavuğun iç ve dış yüzeylerine sürün
  1. iki kaşık yoğurt
  2. üç kaşık ayçiçek yağı
  3. bir kaşık salça
  4. bir çay kaşığı karabiber
  5. bir çay kaşığı kimyon
  6. bir çay kaşığı toz biber
  7. bir çay kaşığı kekik
  8. bir tatlı kaşığı tuz

afiyet bal şeker olsun