derin dondurucuda patlıcan biber saklama


Derin dondurucuda patlıcan biber saklama: Patlıcan ve biberler yemeklerde kullanılmak için, ayrı ayrı veya birlikte saklanabilir. Patlıcanın hangi yemeğini yapmak istiyorsanız, patlıcanın o yemekte kulanılan şekli ile soyun ve doğrayın. Ardından tuzlu su içerisinde 30 dakika dinlendirdikten sonra süzün ve tekrar yıkayın. Yıkanmış patlıcanların suyunu sıkın ve yağ içerisinde kızartın. Kızarmış patlıcanlar soğuduktan sonra, ihtiyacınız kadarını buzdolabı torbalarına koyun ve difrizde dondurun. Torbaların üzerine ya da içerisine bir etiket koyarak patlıcanın ölçüsünü ve ne için kullanmak istediğinizi tarih koyarak yazın.

Yeşil sivri biberleri yemeklerde kullanmak için saklayacaksanız, çekirdeklerini çıkardıktan sonra, bütün ya da doğrayarak torbalara koyun. Hiç bir işlem yapmadan difrize kaldırın. Sivri biberleri kızartmalık olarak kullanacaksanız, kızartmalarda kullandığınız gibi doğrayın yağ içerisinde kızartın. Ardından soğutun ve torbalayarak difrize koyun. Sivri biberleri, kızartma yapılacak patlıcanlarla birlikte aynı torbada saklayabilirsiniz.

Kapya adı verilen etli ve iri kırmızı biberlerin en kolay saklama yöntemi közlenerek saklanmasıdır. Kırmızı biberler konserve yapılarakta saklanabilir, fakat fazlaca uğraşı gerektirir. İşin en kolayı, kırmızı biberleri fırında közlemektir. Közlenen biberlerin kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkartıldıktan sona soğutulur. Soğuyan biberler ihtiyaç ölçüsünde torbalanarak difrize kaldırılır. Difrize koyduğunuz her torbayı mutlaka etiketleyin ki, sonradan acaba bu torbadaki ne ola diye " arpacı kumrusu gibi " düşünmeyin. Benden söylemesi..

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır