patatesle yapılan yemekler

23 Eylül 2011


Patatesin fazlasıyle çeşiti olmasına rağmen, sarı ve beyaz olmak üzere yemek hazırlarken iki çeşitini kullanırız. Sarı patates daha çok yemek yapımında kullanılır. Beyaz patates ise, yağı az çektiğinden patates kızartmalarında kullanırız. Patates tek başına kullanılarak onlaraca çeşit yemeği yapılır. Diğer yemeklerin hazırlanmasında katkı malze olarak kullanılır. Patates çoğu yemek çeşitlerinde kullanılır ve sene boyunca mutfaklarımızdan eksik olmaz. Patates aydınlık ve kuru ortamlarda çabucak bozulur. Kabuklarda yeşillenme ve filizlenme oluşur. Mutfak ortamlarında patatesi saklamak oldukça zordur. Kapalı karton kutularda patatesler uzun süre saklanabilir.

Patatesle yapılan yemeklerden; etli patates, etsiz patates, patatesli köfte, patates mücveri, patates salatası, patates püresi, patatesli omlet, fırında patates, patates oturtma, patatesli fırında tavuk, patatesli börek, patates çorbası, patates tava, patatesli poğaça, patatesli pide, patatesli kek, patatesli tart, kıymalı patates, pastırmalı patates, sucuklu patates, patates pilakisi, patates yahnisi, patates suflesi, patatesli çörek, patates dolması, patates kroket, patates musakkası, patates közlemesi, patatesli mantı, patatesli pilav, patatesli makarna, patatesli pizza, patatesli gözleme, patatesli ekmek, patates haşlaması ve patates boranisi bunlardan bazıları.





0 yorum:

Yorum Gönder