hangi balık ne zaman yenir


Hangi çeşit balık olursa olsun yağlı olmaz ise, yapılan yemeğinin lezzeti de olmaz. Doğal koşullarda yetişen her çeşit balık yılın belirli aylarında doğası gereği yağlanırlar. Her balığın kendine özgü yapısı gereği, yılın belirli aylarında etlerindeki yağ oranı artar. Yağlı balıkla yapılan yemek ve ızgaralar fazlasıyle lezzetli olur. Yağsız balığın yemeği olmaz mı derseniz, olur. Yağsız balığın yemeğide olur tavası da, yani tava içerisinde kızartılması. Bütün balık çeşitleri yılın bütün aylarında yenilebilir. Aşağıda balık çeşitlerinin en fazla lezzetli olduğu aylar verilmektedir. Balık seçiminizde bu aylara dikkat edebilirsiniz.

Ocak Ayı
Hamsi, Mezgit, Çinakop, Palamut, Lüfer,

Şubat Ayı
Hamsi, Mezgit, Levrek, Kalkan,

Mart Ayı
Levrek, Kalkan,

Nisan Ayı
Kefal, Kalkan,

Mayıs Ayı
Kefal, Kalkan,

Temmuz Ayı
Uskumru,

Ağustos Ayı
Uskumru, Barbunya ve Tekir,

Eylül Ayı
Çupra, Çinakop, Barbunya ve Tekir, Palamut, Lüfer,

Ekim Ayı
Hamsi, İstavrit, Çupra, Uskumru, Çinakop, Barbunya ve Tekir' in en lezzetli olduğu ay, Palamut, Lüfer,

Kasım Ayı
Hamsi, Uskumru, Çinakop, Barbunya ve Tekir, Palamut, Lüfer,

Aralık Ayı
Hamsi, İstavrit, Mezgit, Uskumru, Çinakop, Palamut, Levrek, Lüfer,

afiyet bal şeker olsun