en güzel tavuk göğsü tarifi



Tavuk etlerini çok değişik malzemeler kullanarak marine eder, ızgara veya teflon tavada pişirrim. Hazırladığım her bir sosla yaptığım tavuk etlerinin birbirinden ayrı lezzette olduğunu söyleyebilirim. Bunca tavuk sosu ve pişirme yöntemi içerisinde daha çok hoşuma giden bir tanesi verdiğim bu tariftir. Yanında koyu ayranı veya cacığı ve birde sade bulgur pilavı var ise, değmeyin keyfime. Yemeğim bitinciye kadar hiç kimseyi tanımam ve yeryüzü ile irtibatım kesilir. İşte bu tarif böyle bir şey.

tavuk göğsü tava malzemesi
  1. bir bütün tavuk göğsü
  2. üç kaşık zeytinyağı
  3. dört kaşık süt
  4. bir tatlı kaşığı domates salçası
  5. bir küçük boy soğan
  6. bir diş sarımsak
  7. bir çay kaşığı kekik
  8. bir çay kaşığı pul biber
  9. bir çay kaşığı tuz

tavuk göğsü tavanın yapılışı
  1. tavuk göğsünü uygun irilikte doğrayın
  2. sarımsak ve soğanı rendenin püre yapma gözünde rendeleyin
  3. tel süzgeçte süzün, posasını atın suyunu kullanın
  4. kapaklı bir kap içerisine zeytinyağı, süt, soğan suyu,
  5. domates salçası, karabiber, kekik, pul biber, tuzu koyun ve karıştırın.
  6. tavuk göğsü parçalarını karışıma ilave edin ve karıştırın.
  7. ardından kapağını kapatın ve 3 saat dinlendirin.
  8. zamanınız yeterli ise, buzdolabında bir gün dinlendirin
  9. tavanızın iç yüzeyini yağlayın, ısıtın
  10. etleri tava içerisine dizin ve alt üst ederek pişirin.

afiyet bal şeker olsun