domatesli makarna




Bir makarna bu kadar mı lezzetli olur demek için, işte size domatesli makarna. Yapmanız gereken, makarnayı haşlayıp süzerken soğuk su kullanmamanız ve süzülmüş makarnanın tuzunu karar hale getirmenizdir. Bırakın gerisini domates soslu makarna tarifim halleder. Makarnanın her çeşiti domatesli makarna için uygundur. Yağ olarak margarin, bitkisel sıvı yağı, zeytinyağı kullanabilirsiniz. Nedendir bilinmez insan ağızı tereyağını daha çok seviyor. Makarnanızın sosunu hazırlarken tereyağı kullanmanız daha iyi olur gibime geliyor. Tercih, mutfak ve malzeme sizin dilediğinizi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

domatesli makarna malzemesi
  1. yarım paket bukle makarna
  2. bir kaşık tepeleme tereyağı
  3. iki litre su
  4. bir kaşık tuz

domates sosu malzemesi
  1. iki iri domates
  2. bir tatlı kaşığı domates salçası
  3. bir çay kaşığı karabiber
  4. iki diş sarımsak
  5. bir çay bardağı kaynar su
  6. bir çay kaşığı tuz

domatesli makarnanın yapılışı
  1. iki litre suyu kaynatın, bir kaşık tuzu ilave edin karıştırın
  2. makarnayı ilave edin, karıştırın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
  3. ocaktan alın ve süzünün

sosun hazırlanması
  1. domatesleri rendeleyin, sarımsakları ince doğrayın
  2. tereyağını eritin ve salçayı katın kavurun
  3. üzerine domatesi katın kavurun
  4. ardından sarımsak, kaynar su, karabiber ve tuzu katın
  5. sosun tuzunu ayarlayın ve malzemeleri kaynatın
  6. ardından ağır ateşte sos suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. sosu makarna tenceresine boşaltın ve karıştırın
  8. tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika dinlendirin
  9. ve servis edin.

afiyet bal şeker olsun