derin dondurucuda kışlık domates nasıl saklanır?


Derin dondurucuda kışlık domates nasıl saklanır, domates saklama yöntemi: Domates ve domates salçası mutfakların vazgeçilmez gıda maddeleridir. Düşünürmüsünüz, salça ya da domates kullanılmadan yapılan yemeğin içine düştüğü durumu, o yemek çok baş ağrıtır. Yemeklerde domates ve salça ayrı ayrı kullanılabilir. Fakat, her ikisi ölçülü olarak yemeklerde kullanılırsa yapılan yemeğin lezzeti bir başka olur. Eğer difriziniz varsa, en güzel domates saklama yöntemi domateslerin difrizde dondurularak saklanmasıdır. Domatesi saklamak için konserve yapma yöntemi, fazlasıyle eziyetlidir. Ayrıca ekonomik de değildir.

Domatesin bol olduğu yaz mevsiminde, ailenizin ihtiyacı olan domatesi tedarik edip difrizde saklamak en akılcı yoldur. kendim yıllardır bu yolu takip ederim. Piyasa sera domatesine döndüğü vakit, difrizdeki domatesi kullanmaya başlarım. Ta ki, yerli domatesler çıkıncaya kadar kullanırım. Difrizde saklayacağınız domatesin çeşiti hiç önemli değil, yeter ki domatesler olgun olsun. Domatesler kabuklu veya kabuksuz olarak difrizde saklanır. Kalın kabuklu sivri domateslerin mutlaka kabukları soyulmalıdır.

Domateslerin kabuğu en kolay nasıl soyulur
Büyük bir tencere içerisinde su kaynatılır ve yıkanmış üzeri bıçak yardımı ile çizilmiş domatesler kaynayan su çerisine atılır. Bir süre sonra ısının etkisiyle domateslerin kabuğu kalkar. Domatesler kevgir kepçe ile bir kap içerisine alınır ve musluk suyu altında soğutulur. Soğumuş domatesler gayet kolay soyulur. Soyulan domatesler mutfak robotunda ya da elde bıçak ile doğranır. Doğradığınız domatesleri ihtiyacınız ölçüsünde buzdolabı torbalarına koyarak difrizde saklarsınız. Difrizde domates tam 12 ay süre ile bozulmadan korunur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır