barbunya difrizde nasıl saklanır


En kolay saklanan yiyeceklerden biri de iç barbunya fasulyesidir. Zahmetsiz, eğer ayıklama işini işten saymazsak barbunyalar kendiliğinden saklanır. Elbette saklamak için taze barbunya fasulyeniz olması gerekir. Ve bu fasulyeleri iç etmeniz ve ardından ihtiyacınız ölçüsünde derin dondurucu torbalarına koymanız yeterli. Diğer saklanan malzemelerle karışıklığı önlemek için, üzerini etiketlemeniz zorunlu. Etiket üzerine tükenmez kalemle tarihle birlikte fasulyenin ağırlığını yazmanız kafi. Neden tükenmez kalem diye sorarsanız, tükenmez kalem diğer kalemler gibi akma yapmaz. Nasıl yazıldı ise öylece dona kalır.

Kabuklu taze barbunya fasulyesini alırken hesabınızı güzel yapın. 1 kg. taze barbunyayı iç yaptığınızda fasulyenin kalitesine göre 500 ila 600 gram arası iç barbunya fasulyeniz olur. Uzun kış gecelerinin akşamlarında sofralarınızda mis gibi, zeytinyağlı barbunya pilaki bulunmasını istiyorsanız saklamak için acele edin. Çünkü, bu aydan sonra taze barbunyayı stoklayabilecek ucuzlukta bulamayabilirsiniz. Dondurulmuş taze barbunya fasulyesinin yemeğini yapmak gayet kolay. Haşladıktan sonra, aynen taze iç barbunya pişirir gibi işlemlere devam edersiniz. Ne kadar kolay, hele de yemesi.

afiyet bal şeker olsun