sucuk içi köfte




Sucuk içi köfteyi yiyen bir, yemeyen bin pişman. Sarımsaklı oluşu nedeniye yendikten sonrası duyulan pişmanlık ve bu lezzeti kaçırdığığı için yemeyenin bin pişmanlığı. Hele de az tereyağı ile kavurma sacı üzerinde pişirilir ve de yenmez ise, seyredin bakalım pişmanlığı.

sucuk içi köfte malzemesi
  1. yarım kilo dana kıyma
  2. dört diş sarımsak
  3. domates, sivri biber
  4. karabiber, kimyon
  5. pul biber
  6. tuz

mutfakta yapılışı
  1. sarımsakları havanda ezin, domatesleri halka doğrayın
  2. kıyma, sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber
  3. ve tuz ile birlikte köfteyi yoğurun, tuzunu karar hale getirin
  4. köfteden parçalar koparın ve şekil verin
  5. ardından köfteleri bir kap içerisine koyun ve üzerini kapatın
  6. dolapta 3 saat dinlendirin ki, lezzetini toplasın
  7. ardından kavurma sacı üzerinde, tavada, ya da ızgara
  8. üzerinde istediğiniz şekilde pişirin

afiyet bal şeker olsun