yumurtalı çiriş otu kavurması tarifi



Çiriş otu nisan ayında ortaya çıkar, şehirde yaşıyorsanız semt pazarlarında çiriş otuna rastlarsınız. Tezgahın üzerinde çiriş otu yığınla durur, yanından geçerken kokusunu mutlaka hissedersiniz. Çiriş otu ile çok çeşitli yemekler yapılır. Yemeğini yaptığınızda çiriş otu kokusunu almazsınız. Çiriş otunun turşusu, salatası, böreği, zeytinyağlı yemeği, yumurtalı kavurması, gözlemesi ve dolması yapılır.

 malzemesi
  1. yarım kilo çiriş otu
  2. iki yumurta
  3. üç kaşık zeytinyağı
  4. tuz

yapılışı
  1. çiriş otlarının kök kısmını kesin
  2. sapı üzerindeki saydam yaprakları çıkarın
  3. ayrılmış olan yeşil yapraklarını bol su içerisinde yıkayın, süzün ve doğrayın
  4. yumuşayıncaya kadar on dakika süre ile haşlayın, süzün ve sıkın
  5. tava içerisinde zeytinyağını ısıtın, üzerine yumurtaları kırın ve karıştırın
  6. yumurtalar piştikten sonra çiriş otunu ve tuzu'nu ilave edin, hafif kavurun
  7. isterseniz sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun