yoğurtlu ebegümeci yemeği tarifi


yoğurtlu ebegümeci yemeği malzemesi
  1. bir kilo ebegümeci otu
  2. bir iri soğan
  3. altı kaşık zeytinyağı
  4. 1.5 kaşık pirinç
  5. yarım kaşık domates salçası
  6. bir bardak sıcak su
  7. bir kase yoğurt, iki diş sarımsak
  8. tuz

yapılışı
  1. ebegümecileri yıkayın, kuşbaşı doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın, pirinçi yıkayın ve süzün
  3. sarımsakları az tuz ile dövün ve yoğurtla karıştırın
  4. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine salçayı katın kavurun
  5. ardından ebegümecileri katın, kendi suyu ile on dakika pişirin
  6. süre bitiminde bir bardak su, pirinç ve tuzu katın, karıştırın
  7. yemeğin tuzunu ayarlayın, tencereyi kaynatın,
  8. kapağı kapatın ve ağır ateşte 20 dakika pişirin
  9. üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin
  10. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun