yoğurtlu ebegümeci otu yemeği


yoğurtlu ebegümeci otu yemeği ve malzemesi
  1. bir kilo ebegümeci otu
  2. bir iri soğan
  3. altı kaşık zeytinyağı
  4. 1.5 kaşık pirinç
  5. yarım kaşık domates salçası
  6. bir bardak sıcak su
  7. bir kase yoğurt, iki diş sarımsak
  8. tuz

yapılışı
  1. ebegümecileri yıkayın, kuşbaşı doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın, pirinçi yıkayın ve süzün
  3. sarımsakları az tuz ile dövün ve yoğurtla karıştırın
  4. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine salçayı katın kavurun
  5. ardından ebegümecileri katın, kendi suyu ile on dakika pişirin
  6. süre bitiminde bir bardak su, pirinç ve tuzu katın, karıştırın
  7. yemeğin tuzunu ayarlayın, tencereyi kaynatın,
  8. kapağı kapatın ve ağır ateşte 20 dakika pişirin
  9. üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin
  10. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır