yoğurtlu ebegümeci otu yemeği
yoğurtlu ebegümeci otu yemeği ve malzemesi
yapılışı
afiyet bal şeker olsun
- bir kilo ebegümeci otu
- bir iri soğan
- altı kaşık zeytinyağı
- 1.5 kaşık pirinç
- yarım kaşık domates salçası
- bir bardak sıcak su
- bir kase yoğurt, iki diş sarımsak
- tuz
yapılışı
- ebegümecileri yıkayın, kuşbaşı doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın, pirinçi yıkayın ve süzün
- sarımsakları az tuz ile dövün ve yoğurtla karıştırın
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine salçayı katın kavurun
- ardından ebegümecileri katın, kendi suyu ile on dakika pişirin
- süre bitiminde bir bardak su, pirinç ve tuzu katın, karıştırın
- yemeğin tuzunu ayarlayın, tencereyi kaynatın,
- kapağı kapatın ve ağır ateşte 20 dakika pişirin
- üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin
- ve gönlünüzce servis edin.
afiyet bal şeker olsun