zeytinyağlı yaprak dolması tarifi


zeytinyağlı yaprak dolması malzemesi
  1. yarım kilo salamura asma yaprağı
  2. iki bardak pirinç
  3. dört baş iri soğan
  4. bir buçuk çay bardağı zeytinyağ
  5. bir paket dolmalık fıstık, bir çay bardağı kuş üzümü
  6. bir çay kaşığı tarçın, bir tatlı kaşığı dolma baharı,
  7. yarım çay bardağı kuru nane
  8. bir limon, iki kesme şeker, bir yemek kaşığı tuz,
  9. kaynar su

yapılışı
  1. yaprağı kaynar su içinde yarım saat bekletin
  2. ardından beş kez soğuk su ile yıkayın
  3. soğanı ince doğrayın, pirinçi yıkayın ve süzün

iç malzemenin hazırlanması
  1. yağ içinde fıstık ve soğanı kavurun, üzerine pirinçi katın kavurun
  2. ardından kuş üzümü, tarçın, dolma baharı, şeker, tuz
  3. ve bir bardak kaynar su ilave edin, karıştırın
  4. tencere kaynadıktan sonra kapağı kapayın
  5. ağır ateşte malzemeler suyunu çekinciye kadar pişirin
  6. ardından yarım limon suyu ve yarım çay bardağı kuru naneyi katın,
  7. karıştırın ve malzemeyi soğumaya bırakın

yaprağın sarılması ve pişirilmesi
  1. yaprak ortalarına yeterli miktarlarda iç harç koyarak
  2. yaprakları tek tek sarın ve tabanına yaprak yayılmış tencerenin içine dizin
  3. sarma ve dizme işlemi bittiğinde sarmaların üzerini kapatacak miktarda su ilave edin
  4. yarım limon sıkın ve dört kaşık zeytinyağı gezdirin
  5. sarmaların üzerini bir sıra yaprakla örtün ve üzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyun
  6. tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağını kapayın
  7. ağır ateşte sarmalar suyunu çekinceye kadar, 40 dakika pişirin
  8. ve gönlünüğzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun