tavuklu nohutlu pilav tarifi



tavuklu nohutlu pilav malzemesi
  1. bir buçuk bardak pirinç
  2. yarım haşlanmış tavuk göğsü
  3. bir bardak haşlanmış nohut
  4. bir kaşık tereyağ
  5. iki kaşık zeytinyağ
  6. iki bardak tavuk suyu
  7. bir bardak su
  8. tuz

yapılışı
  1. pirinçi berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün
  2. tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın
  3. tencerede zeytinyağı ve tereyağı ısıtın
  4. üzerine tavuk suyu ve normal suyu ilave edin, kaynatın
  5. ardından pirinç, nohut ve tavuk göğsünü ilave edin
  6. tuzunu ayarlayın ve tencereyi kaynatın, kapağı kapatın
  7. ağır ateşte pilavınızı 15 dakika süre ile pişirin,
  8. pilavınızı 15 dakika dinlendirdikten sonra,
  9. karıştırın ve arzunuza göre servis edin.

afiyet bal şeker olsun