ustasından15 dakikada tavuklu nohutlu pilav
ustasından15 dakikada tavuklu nohutlu pilav tarifi ve malzemesi
yapılışı
afiyet bal şeker olsun
- bir buçuk bardak pirinç
- yarım haşlanmış tavuk göğsü
- bir bardak haşlanmış nohut
- bir kaşık tereyağ
- iki kaşık zeytinyağ
- iki bardak tavuk suyu
- bir bardak su
- tuz
yapılışı
- pirinçi berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün
- tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın
- tencerede zeytinyağı ve tereyağı ısıtın
- üzerine tavuk suyu ve normal suyu ilave edin, kaynatın
- ardından pirinç, nohut ve tavuk göğsünü ilave edin
- tuzunu ayarlayın ve tencereyi kaynatın, kapağı kapatın
- ağır ateşte pilavınızı 15 dakika süre ile pişirin,
- pilavınızı 15 dakika dinlendirdikten sonra,
- karıştırın ve arzunuza göre servis edin.
afiyet bal şeker olsun