mantarlı pizza tarifi



mantarlı pizza malzemesi
  1. 400 gr. kültür mantarı
  2. 200 gr. kaşar peyniri
  3. üç kaşık zeytinyağ
  4. üç domates
  5. bir soğan
  6. üç sivri biber
  7. iki diş sarımsak
  8. karabiber, pul biber, tuz

hamur malzemesi
  1. beş bardak un
  2. beş kaşık zeytinyağ
  3. 1.5 bardak ılık su
  4. bir tatlı kaşığı tepeli 'aktif kuru' hamur mayası
  5. bir tatlı kaşığı tepeli tuz
  6. bir tatlı kaşığı toz şeker

yapılışı
  1. pizza hamurun yoğurulması
  2. kase içine ılık su, maya ve şekeri koyun, karıştırın
  3. 10 dakika süre ile dinlendirin.
  4. yoğurma kabı içine unu eleyerek koyun ve ortasını havuz yapın
  5. içine mayayı ve 5 kaşık zeytinyağını dökün, kenarına tuzu serpin,
  6. bu malzemeleri bir güzel yoğurun ve tek beze yapın
  7. üzerini zeytinyağı ile yağlayın ve kabın üzerini streç kapatın
  8. hamur iki katına çıkınca gazını alın ve yine tak beze yapın
  9. üzerini kapatın ve beklemeye alın

pizza üst malzemesinin hazırlanması
  1. domatesi soyun ve küp doğrayın, kaşarı rendeleyin
  2. soğanı piyaz, sarımsak ve biberi ince doğrayın
  3. domatesleri sotelediğiniz sırada, mantarı ince doğrayın
  4. üç kaşık yağ içinde soğan, sarımsak ve biberi kavurun
  5. üzerine domatesi katın kavurun
  6. ardından, mantar, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
  7. mantar bıraktığı suyu çekinceye kadar malzemeleri pişirin
  8. ve bu iç malzemeyi soğutun

pizzanın hazırlanması
  1. 30 ya da 40 cm. çapında tepsiyi yağlayın
  2. hamuru tepsi içine alın ve bastırarak tepsiye yayın
  3. üzerine soğuk pizza üst malzemelerini kenarda 1 cm. boşluk bırakarak yayın
  4. ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  5. pizzayı 25 dakika süre ile pişirin, ardından kaşar peynirini üzerine serpin
  6. peynir eriyinceye kadar pizzayı fırında tutun
  7. ve sonrasında arzunuza göre servis edin.

afiyet bal şeker olsun