kuru patlıcan dolması tarifi



kuru patlıcan dolması malzemesi
  1. otuz adet dolmalık kuru patlıcan
  2. 250 gram kıyma
  3. bir çay bardağı zeytinyağ
  4. üç soğan
  5. iki domates
  6. bir bardak pirinç
  7. yarım kaşık domates salçası
  8. yarım kaşık biber salçası
  9. üç diş sarımsak
  10. karabiber, kimyon, sumak, kuru nane
  11. maydanoz, tuz

yapılışı
  1. patlıcanları 5 dakika süre ile haşlayın ve süzün
  2. domatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın
  3. 1/4 demet maydanozu ve sarımsakları doğrayın
  4. iç harçının hazırlanması
  5. yoğurma kabı içine kıyma, soğan, zeytinyağ'ın yarısı, salça,
  6. birer tatlı kaşığı ölçüsünde baharatları,
  7. maydanoz, sarımsak ve tuz'u katın yoğurun
  8. harçın tuzunu ayarlayın ve pirinçi katın karıştırın
  9. her patlıcanı ağızlarında bir parmak ölçüsünde boşluk bırakarak bastırmadan doldurun
  10. doldurulmuş patlıcanların ağız kısımlarını kapatın
  11. ve tencere tabanına birbiri üzerine bindirilmiş olarak, yatay dizin
  12. 3 bardak kaynar su içine az salça ve az tuz ilave edin karıştırın
  13. hazırladığınız bu sosu ve kalan zeytinyağını tencereye ilave edin
  14. patlıcanların üzerine ısıya dayanıklı bir kap kapayın
  15. tencereyi kaynatın ve tencere kapağını kapayın
  16. ağır ateşte 40 dakika pişirin ve servis edin.

afiyet bal şeker olsun