arabaşı çorbası



Arabaşı çorbası, haşlanmış hamur ile birlikte içilen çorba çeşitidir. Özellikle kümes hayvanlarının haşlanmış eti ve haşlama suyu ile yapılır. Arabaşı çorbası yapımında kavrulmuş un, tavuk suyu, tavuk eti ve çeşitli baharatlar kullanılır. Yapılan arabaşı çorbası acılı ve ekşili tatlandırılır. Tarifimdeki arabaşı çorbası arabaşı hamuryla içilmeyeceği için, günübirlik sofralarda içilebilir şekilde tatlandırılması gerekir. Bu çorba, gündelik yapılan diğer çorbalar gibi gerektikçe sofraya konulabilir.

arabaşı çorbası malzemesi
  1. bir kase haşlanmış tavuk eti
  2. altı bardak tavuk suyu
  3. iki kaşık kavurulmuş un
  4. bir yemek kaşığı tereyağ
  5. bir kaşık salça
  6. karabiber, pulbiber, tuz
  7. limon

arabaşı çorbası yapımı
  1. iki bardak tavuk suyu ile 2 kaşık kavurulmuş unu inceltin
  2. tecere içinde tereyağını eritin, üzerine salçayı katın kavurun
  3. ardından 4 bardak tavuk suyunu ve inceltilmiş unu katın, karıştırın
  4. üzerine tavuk etini, karabiber, pulbiber ve tuzu katın
  5. çorbanın tuzunu ayarlayın ve ağır ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra
  6. limon suyu ile servis edin

afiyet bal şeker olsun