mantı tarifi


 
kıymalı mantı tarifi malzemesi
  1. iki bardak un
  2. bir yumurta
  3. bir çay bardağı su
  4. 200 gram kıyma
  5. bir soğan
  6. karabiber, pul biber
  7. tuz

yapılışı
  1. un, yumurta, su ve tuz eşliğinde sert bir hamur yoğurun
  2. hamuru üçe bölün ve ayrı ayrı beze yapın
  3. bezelerin üzerini bez ile kapatın dinlendirin.
  4. kap içine kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber, pulbiber
  5. ve tuzu katın yoğurun.
  6. hamur bezelerini ince açın ve karelere bölün
  7. üzerlerine harçtan koyun ve kareleri karşılıklı köşelerden birleştirin
  8. tencerede suyu kaynatın ve tuzunu ilave edin
  9. mantıları kaynayan su içine alın
  10. tencere açık olarak 15 dakika haşlayın
  11. sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edin

afiyet bal şeker olsun