hamsi buğulaması tarifi


hamsi buğulaması tarifi malzemesi
  1. bir kilo hamsi
  2. bir soğan
  3. iki domates
  4. bir kaşık zeytinyağ
  5. bir tatlı kaşığı limon suyu
  6. 1.5 çay bardağı su
  7. karabiber, maydanoz
  8. tuz

yapılışı
  1. hamsileri temizleyin, yıkayın, süzün
  2. domatesi soyun, küp doğrayın
  3. soğanı piyaz doğrayın, maydanozu kıyın
  4. hamsileri tencereye alın, üzerine soğanları yayın
  5. ardından domatesi ve maydanozu yayın
  6. bir kaşık zeytinyağını gezdirin,
  7. karabiber, limon suyu, tuz ve suyu ilave edin
  8. tuzunu ayarlayın, tencere kaynadıktan sonra kapağı kapatın
  9. ağır ateşte 15 dakika pişirin.

afiyet bal şeker olsun