bayram kavurması tarifi


 
Bayram kavurması bir kaç yöntemle yapılır. Kavurmayı yağlı severseniz, kurbanın kuyruk yağından ya da iç yağından bir miktar doğrar kavurursunuz. Yağ kavrulduktan sonra, yağın arta kalan posası tencereden alınır ve üzerine et ilave edilir kavrulur. Ya da, kuyruk yağı veya iç yağı kullanmadan kavurma yapacağınız eti orta yağlı etlerden seçerek kavurursunuz. Kavurmanızı nasıl yaparsanız yapın, etiniz 60 ila 90 dakika arasında kavrulur. Kavurma yaparken başlangıçta ocağınız normal alev ayarıda olsun. Tencereye koyduğunuz et suyunu saldıktan sonra "etiniz tamamen kavruluncaya kadar" ocağınızı tamamen kısın ve tencerenizin kapağını kapayın.

 bayram kavurması malzemesi
  1. bir kilo parça kurban eti
  2. tuz

bayram kavurmasının yapılışı
  1. eti kuşbaşı doğrayın
  2. tencereyi ısıtın, üzerine eti ilave edin
  3. et suyunu salıncaya kadar karıştırın
  4. et suyunu salınca tencere kapağını kapayın
  5. ve ocağı iyice kısın
  6. arada bir tencereyi açın, eti karıştırın ve kapağı tekrar kapayın
  7. etin durumuna göre kavurma 1 ila 1.5 saat içerisinde kavrulur
  8. bu süre boyunca etin durumunu kontrol edin
  9. tencerenin tabanında su kalmayınca
  10. tencereye et ile yüz yüze olacak miktarda sıcak su ilave edin
  11. ve et lokum gibi yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin
  12. et tamamen yumuşadıktan sonra tuzunu ilave edin
  13. ve ardından istediğiniz baharatlarla gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun