2 kilo taze vişneden, vişne şurubu yapımı

 
2 kilo taze vişneden, vişne şurubu yapımı ve malzemesi
  1. iki kilo vişne
  2. bir kilo toz şeker

yapılışı
  1. vişneleri yıkayın, saplarını ayıklayın
  2. ayıklanmış vişneleri üç eşit parça'ya bölün
  3. tencere içine üç sıra halinde koyun
  4. her sıra üzerine toz şeker serpin ve bekletin
  5. şeker eridikten sonra tencere'yi ocak üzerine alın
  6. orta ateşte vişneler yumuşayıncaya kadar kaynatın
  7. ve soğutun, kevgirden geçirin, vişne suyunu şişelere doldurun
  8. istediğiniz ölçüde sulandırmak suretiyle, servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır