börülce yemeği tarifi

 
börülce yemeği tarifi malzemesi
  1. bir kilo taze börülce
  2. iki soğan
  3. iki domates
  4. altı kaşık zeytinyağ
  5. 1.5 bardak sıcak su
  6. toz şeker, tuz

yapılışı
  1. börülcenin iki ucunu kesin, yıkayın süzün
  2. börülceler kart ise, ikiye bölün
  3. domatesi soyun, küp doğrayın
  4. soğanı yemeklik doğrayın
  5. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
  6. ardından börülceleri ilave edin, karıştırın
  7. kapağı kapayın, börülceleri ağır ateşte 10 dakika
  8. arada bir, sallayarak kendi suyu ile kavurun
  9. kapağı açın 1.5 bardak sıcak su, 1 çay kaşığı toz şeker,
  10. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin, tuzunu ayarlayın
  11. üzerine porselen bir tabak kapatın,
  12. tencerenin kapağını kapatın.
  13. ağır ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar pişirin
  14. soğutun ve servis edin

afiyet bal şeker olsun