tavuk göğsü tava tarifi

 
tavuk göğsü tava tarifi malzemesi
  1. yarım kilo tavuk göğsü
  2. yarım çay bardağı ayçiçek yağı

sos malzemesi
  1. bir orta boy soğan
  2. bir diş sarımsak
  3. yarım kaşık salça
  4. bir kaşık yoğurt
  5. dört kaşık ayçiçek yağı
  6. karabiber, kimyon, tuz

yapılışı
  1. göğüsü uygun irilikte parçalara bölün
  2. sos'un hazırlanması
  3. rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
  4. ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, posasını atın.
  5. kap içine 4 kaşık ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası, yoğurt,
  6. karabiber, kimyon, çok az tuz'u koyun ve karıştırın.
  7. tavuk göğsü parçalarını sos’a bulayın,
  8. sos kabının kapağını kapatın ve 3 Saat süre ile dinlendirin.
  9. tava içine yarım çay bardağı ayçiçek yağını koyun ve ısıtın
  10. göğüslerin üzerine hafif tuz serpin tavaya dizin
  11. önlü arkalı kızartın ve servis edin.

afiyet bal şeker olsun