susuz patlıcan yemeği tarifi
susuz patlıcan yemeği tarifi ve malzemesi
- bir kilo patlıcan
- bir soğan
- üç domates
- iki sivri biber
- altı kaşık zeytinyağ
- dört diş sarımsak
- tuz
yapılışı
- patlıcanı, soğanı, domatesi soyun, iri dilimleyin
- biberi iri kuşbaşı doğrayın
- patlıcanı tuzlu su içinde yarım saat bekletin, çıkarın yıkayın ve sıkın
- tencere içine 6 kaşık zeytinyağ koyun
- ardından sıra ile patlıcan, soğan, domates, biber ve sarımsakları dizin
- üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin, kapağı kapatın
- ağır ateşte patlıcan ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin
- üzerine istediğiniz baharatı serpin ve servis edin
afiyet bal şeker olsun