susuz patlıcan yemeği tarifi

 
susuz patlıcan yemeği tarifi ve malzemesi
  1. bir kilo patlıcan
  2. bir soğan
  3. üç domates
  4. iki sivri biber
  5. altı kaşık zeytinyağ
  6. dört diş sarımsak
  7. tuz

yapılışı
  1. patlıcanı, soğanı, domatesi soyun, iri dilimleyin
  2. biberi iri kuşbaşı doğrayın
  3. patlıcanı tuzlu su içinde yarım saat bekletin, çıkarın yıkayın ve sıkın
  4. tencere içine 6 kaşık zeytinyağ koyun
  5. ardından sıra ile patlıcan, soğan, domates, biber ve sarımsakları dizin
  6. üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin, kapağı kapatın
  7. ağır ateşte patlıcan ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin
  8. üzerine istediğiniz baharatı serpin ve servis edin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır