şam tatlısı tarifi

 
şam tatlısı tarifi malzemesi
  1. bir bardak irmik
  2. bir bardak un
  3. bir bardak toz şeker
  4. bir bardak yoğurt
  5. bir çay kaşığı karbonat
  6. bir kaşık margarin yağ
  7. fıstık içi

şam tatlısı şerbet malzemesi
  1. iki bardak toz şeker
  2. iki bardak su
  3. yarım limon

şam tatlısı şerbetinin yapılışı
  1. tencere içine su ve şekeri koyun karıştırın, kaynatın
  2. kaynadıktan sonra ağır ateşte 5 dakika daha kaynatın
  3. süre bitiminde yarım limon sıkın,
  4. 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın

şam tatlısının yapılışı
  1. kap içine 1 bardak yoğurt, 1 bardak şekeri koyun
  2. şekeri yoğurta yedirerek karıştırın
  3. üzerine 1 bardak irmiği katın karıştırın
  4. ardından 1 bardak unu ve 1 çay kaşığı tepeli karbonatı
  5. katın çok iyi bir şekilde karıştırın
  6. karışımı, 30 cm. çapında margarinle yağlanmış tepsiye dökün
  7. elinizi ıslayın tepsiyi düzeltin
  8. tepsiyi 20 dakika dinlendirin
  9. fıstıkları her dilime üç fıstık düşecek şekilde üzerine dizin
  10. önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  11. 30 dakika pişirin, fırından çıkarın bıçak ile dilimleyin
  12. ılık şerbeti verin ve tatlınız soğuduktan sonra servis edin.
  13. tarifin detayını buradan görün.

afiyet bal şeker olsun