irmikli, unlu, yoğurtlu şam tatlısı tarifi
İrmikli, unlu, yoğurtlu muhteşem şam tatlısı tarifi, nasıl yapılır ve malzemesi
- bir bardak irmik
- bir bardak un
- bir bardak toz şeker
- bir bardak yoğurt
- bir çay kaşığı karbonat
- bir kaşık margarin yağ
- fıstık içi
şam tatlısı şerbet malzemesi
- iki bardak toz şeker
- iki bardak su
- yarım limon
şam tatlısı şerbetinin yapılışı
- tencere içine su ve şekeri koyun karıştırın, kaynatın
- kaynadıktan sonra ağır ateşte 5 dakika daha kaynatın
- süre bitiminde yarım limon sıkın,
- 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın
şam tatlısının yapılışı
- kap içine 1 bardak yoğurt, 1 bardak şekeri koyun
- şekeri yoğurta yedirerek karıştırın
- üzerine 1 bardak irmiği katın karıştırın
- ardından 1 bardak unu ve 1 çay kaşığı tepeli karbonatı
- katın çok iyi bir şekilde karıştırın
- karışımı, 30 cm. çapında margarinle yağlanmış tepsiye dökün
- elinizi ıslayın tepsiyi düzeltin
- tepsiyi 20 dakika dinlendirin
- fıstıkları her dilime üç fıstık düşecek şekilde üzerine dizin
- önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
- 30 dakika pişirin, fırından çıkarın bıçak ile dilimleyin
- ılık şerbeti verin ve tatlınız soğuduktan sonra servis edin.
- tarifin detayını buradan görün.
afiyet bal şeker olsun