pizza hamuru tarifi


 
pizza hamuru tarifi malzemesi
  1. beş bardak un
  2. beş kaşık zeytinyağ
  3. bir tatlı kaşığı tepeli aktif kuru maya
  4. bir tatlı kaşığı toz şeker
  5. bir tatlı kaşığı tepeli tuz

yapılışı
  1. kase içine 1.5 bardak ılık su, şeker ve mayayı koyun karıştırın
  2. 10 dakika dinlendirin.
  3. yoğurma kabı içine 5 bardak unu eleyerek koyun
  4. un'un ortasını havuz gibi açın
  5. 1 tatlı kaşığı tuzu havuzun kenarına serpin
  6. kase içindeki mayayı havuza boşaltın
  7. ve üzerine 5 kaşık zeytinyağını dökün
  8. havuzun orta yerinden başlamak üzere pürüzsüz bir hamur yoğurun
  9. yoğurduğunuz hamuru top yapın ve üzerini yağlayın
  10. bir kabın içerisine koyun ve kabı streçleyin
  11. ya da kapağını kapatın, ılık bir yere kaldırın
  12. hamur iki katına ulaştığında gazını alın ve tek beze yapın
  13. kapağını kapatın, dinlenmeye alın. hamuru dilediğiniz vakit kullanın.
  14. bu hamur yaklaşık 900 gram gelir ve 30 cm. çapındaki tepsi'ye tek pizza için uygundur

afiyet bal şeker olsun