5 Mayıs 2010

on 3 comments

kuskus pilavı tarifi




Makarna çeşitleri arasında kuskus makarna ve arapa şehriye birde pilav yapmaktada kullanılır. Her iki şehriyenin pilavı nefis olur ve denerseniz sofranızda alışkanlık yapar. Bütün yemeklerde olduğu gibi, leziz yemekler hazırlamak kullanılan malzemelerin kalitesine bağlı olduğu kadar, ölçüleride önemlidir. İşte tarifim, işte malzemeleri deneyin.

kuskus pilavı malzemesi
iki bardak kuskus makarna
iki domates
iki kaşık zeytinyağ
bir kaşık tereyağ
tuz

pilavın yapılışı
domatesi rendeleyin
yağ içinde domatesi kavurun
üzerine kuskus makarnayı katın, karıştırın
ardından 4 bardak sıcak su, tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte kuskuslar suyunu çekinciye kadar pişirin
15 dakika dinlendirin ve servis edin.

afiyet bal şeker olsun

3 yorum:

  1. Ellerinize saglık. Kus kus bu kadar güzel olur ezilmediyi harika oldugu resimden belli.Maşallah.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, işimiz bu. :)

    YanıtlaSil
  3. akşam yaptım tamamen tereyağı kullandım tadını anlatamam çok çok leziz oldu teşekkür

    YanıtlaSil