kabak dolması tarifi

 

kabak dolması tarifi malzemesi
  1. sekiz kabak
  2. 200 gram kıyma
  3. bir çay bardağı zeytinyağı
  4. bir iri soğan
  5. iki domates
  6. bir bardak pirinç
  7. bir kaşık salça ‘iç için’
  8. yarım kaşık salça ‘dolmanın suyu için’
  9. karabiber, kimyon, kuru nane, maydanoz, dereotu
  10. tuz

yapılışı
  1. domatesin birini soyun, küp doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. kabakları kazıyın, iki başını kesin, ortadan ikiye bölün
  4. oyacak ile içilerini boşaltın ve tuzlu su içinde bekletin
  5. dolma harçının hazırlanması
  6. kap içine kıyma, soğan, doğranmış domates, zeytinyağının yarısı,
  7. 1 kaşık salça, karabiber, kimyon, nane, maydanoz, dereotu ve tuzu katın
  8. bir güzel yoğurun, tuzunu ayarlayın, üzerine pirinçi katın karıştırın
  9. kabak içlerine fazla bastırmadan,
  10. ağız kısımlarında bir parmak boşluk olacak şekilde içleri doldurun
  11. ve tencereye dikey olarak dizin, ağızlarına birer dilim domatesi kapak yapın
  12. 4 bardak sıcak su içine, 1 çay kaşığı tuz ve yarım kaşık salçayı koyun karıştırın ve tencereye dökün
  13. kalan zeytinyağını dolmaların üzerine gezdirin
  14. orta ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

afiyet bal şeker olsun