sarımsaklı etli patlıcan yemeği tarifi
sarımsaklı etli patlıcan yemeği tarifi ve malzemesi
- bir kilo patlıcan
- 300 gram kuzu eti kuşbaşı
- dört kaşık zeytinyağ
- bir soğan
- üç diş sarımsak
- iki sivri biber
- bir domates
- bir kaşık salça
- karabiber, kimyon, tuz
yapılışı
- patlıcanları soyun, doğrayın, tuzlu su içinde bekletin
- domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın. biberi kuşbaşı doğrayın
- yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
- üzerine soğanı katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
- ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
- patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,
- üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
afiyet bal şeker olsun