sarımsaklı etli patlıcan yemeği tarifi


sarımsaklı etli patlıcan yemeği tarifi ve malzemesi
  1. bir kilo patlıcan
  2. 300 gram kuzu eti kuşbaşı
  3. dört kaşık zeytinyağ
  4. bir soğan
  5. üç diş sarımsak
  6. iki sivri biber
  7. bir domates
  8. bir kaşık salça
  9. karabiber, kimyon, tuz

yapılışı
  1. patlıcanları soyun, doğrayın, tuzlu su içinde bekletin
  2. domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın. biberi kuşbaşı doğrayın
  3. yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
  4. üzerine soğanı katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
  5. ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
  6. patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,
  7. üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  8. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  9. ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır