terbiyeli dövme çorbası tarifi

 
Terbiyeli dövme çorbası tarifi ve malzemesi: Dövme ve yarma, buğdayın haşlanarak dövülmüş halidir. Bazıları bu isimleri aşure yapılan buğdayla karıştırır. Aşurelik buğday'a haşlanma işlemi yapılmaz. Aşure buğdayı yapılacak buğday, endüstriyel işlemler sonrası kullanıma sunulur. Dövme çok çabuk pişer, aşurelik buğday ise geç pişer.
  1. bir bardak dövme
  2. bir kaşık tereyağı
  3. bir buçuk bardak yoğurt
  4. bir yumurta
  5. bir kaşık un
  6. kuru nane, tuz

yapılışı
  1. dövme'yi geceden ıslatın, sabah süzün
  2. terbiyesinin hazırlanması
  3. kase içinde yumurta, yoğurt ve un'u çırpın
  4. tencere içine 7 bardak su ve dövme'yi koyun, yumuşayıncaya kadar kaynatın
  5. tencereden bir kepçe su alın, terbiye'ye karıştırın
  6. terbiye'yi tencereye dökün, karıştırın ve çorbayı 5 dakika daha kaynatın
  7. tuzunu ayarlayın
  8. tereyağı eritin, 1 kaşık kuru naneyi katın, kavurun
  9. ve çorbanın üzerine gezdirin, servis edin.
  10. dövme, aşure buğdayı değildir resmine burdan bakın

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır