ızgara biftek tarifi

 
evde ızgara biftek tarifi malzemesi
  1. yarım kilo biftek
  2. yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  3. bir orta boy soğan
  4. bir diş sarımsak
  5. bir kaşık salça
  6. bir kaşık yoğurt
  7. tuz

yapılışı
  1. soğanı, sarımsağı soyun,
  2. rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
  3. ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
  4. sos'un hazırlanması
  5. tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
  6. yoğurt, çok az tuz koyun, karıştırın.
  7. biftekleri tencereye alın sos ile karıştırın
  8. kapağı kapatın
  9. biftekleri en az 4 saat sos içerisinde dinlendirin.
  10. biftekleri hafif tuzlayın, kızgın ızgara üzerinde pişirin.

afiyet bal şeker olsun