zeytinyağlı kereviz tarifi

 
zeytinyağlı kereviz tarifi malzemesi
  1. bir kilo kereviz
  2. iki havuç
  3. iki patates
  4. iki soğan
  5. bir çay bardağı zeytinyağ
  6. bir yemek kaşığı silme un
  7. üç diş sarımsak
  8. bir çay kaşığı toz şeker
  9. yarım limon suyu
  10. maydanoz
  11. tuz

yapılışı
  1. bir kap içine 3 bardak soğuk su, 1 kaşık un, 1 tatlı kaşığı tuz,
  2. 1 çay kaşığı toz şeker koyun. yarım limonu sıkın ve karıştırın.
  3. kerevizi, soğanı, patatesi, havuçu soyun, iri parçalara bölün
  4. tencere içine kerevizleri, havuç, sarımsak, patates ve soğanları dizin.
  5. üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını ve sosu dökün.
  6. tencere kapağını kapatın.
  7. ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. maydanozu serpin, ocağı söndürün.

afiyet bal şeker olsun