tavuk etli patlıcan yemeği


tavuk etli patlıcan yemeği tarifi ve malzemesi
  1. beş patlıcan
  2. beş tavuk baget veya iki but
  3. yarım çay bardağı zeytinyağ
  4. bir soğan
  5. üç diş sarımsak
  6. iki sivri biber
  7. iki domates
  8. bir kaşık salça
  9. karabiber, kimyon, tuz

yapılışı
  1. patlıcanı, domatesi, soğanı soyun ve doğrayın
  2. bagetleri kemiklerinden ayırın, doğrayın
  3. yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun
  4. üzerine soğanı katın kavurun
  5. ardından sivri biber ve sarımsakları katın, kavurun
  6. salçayı katın kavurun
  7. ardından domatesi katın kavurun
  8. üzerinepatlıcan, 2 bardak sıcak su,
  9. karabiber, kimyon, tuzu katın ve karıştırın.
  10. tuzunu ayarlayın
  11. kapağı kapatın
  12. ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır