1/2 kilo kuzu etinden baharatlı tas kebabı

 
1/2 kilo kuzu etinden baharatlı tas kebabı tarifi ve malzemesi
yarım kilo kuzu kuşbaşı
iki domates
bir soğan
yarım kaşık salça
üç kaşık zeytinyağ
baharat torbası
tuz

yapılışı
domates ve soğanı soyun yemeklik doğrayın
baharat torbası'nın hazırlanması
tülbent içine 5 adet tane karabiber, 1 diş sarımsak, 1 defne yaprağı,
1 çimdik kuru biberiye'yi koyun ve ağızını bağlayın.
yağ içinde eti, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
üzerine soğanı katın kavurun, salçayı katın kavurun
ardından domatesi katın kavurun,
üzerine 2 bardak sıcak su ve baharat torbasını koyun, kapağı kapatın
ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
baharat torbasını çıkarın atın, yemeğin tuzunu ayarlayın.
biberiye kullanmanız şart değil.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır