tas kebabı tarifi

 
tas kebabı tarifi malzemesi
yarım kilo kuzu kuşbaşı
iki domates
bir soğan
yarım kaşık salça
üç kaşık zeytinyağ
baharat torbası
tuz

yapılışı
domates ve soğanı soyun yemeklik doğrayın
baharat torbası'nın hazırlanması
tülbent içine 5 adet tane karabiber, 1 diş sarımsak, 1 defne yaprağı,
1 çimdik kuru biberiye'yi koyun ve ağızını bağlayın.
yağ içinde eti, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
üzerine soğanı katın kavurun, salçayı katın kavurun
ardından domatesi katın kavurun,
üzerine 2 bardak sıcak su ve baharat torbasını koyun, kapağı kapatın
ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
baharat torbasını çıkarın atın, yemeğin tuzunu ayarlayın.
biberiye kullanmanız şart değil.

afiyet bal şeker olsun