şehriyeli tavuk çorbası tarifi

 
şehriyeli tavuk çorbası tarifi malzemesi
  1. haşlanmış tavuk but veya tavuk göğsü
  2. iki kaşık zeytinyağ
  3. iki kaşık arpa şehriye
  4. bir kaşık silme un
  5. karabiber, tuz
  6. maydanoz, limon

yapılışı
  1. etleri küçük parçalara ayırın
  2. yağ içinde unu hafif kavurun, üzerine şehriyeyi katın
  3. ve hafif esmerleşinceye kadar kavurun
  4. üzerine 1 bardak soğuk su koyun, karıştırın
  5. ardından 5 bardak tavuk suyunu katın, kaynatın
  6. üzerine et, karabiber ve tuz'u katın
  7. tuz'unu ayarlayın
  8. orta ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  9. servisi sırasında limon suyu ve maydanoz serpin
  10. çorba'da kıvamı sevmeyenler un kullanmayabilir

afiyet bal şeker olsun