dana etli nefis patlıcan musakka

 
dana etli nefis patlıcan musakka tarifi ve malzemesi
  1. beş patlıcan
  2. 200 gram kıyma
  3. iki kaşık zeytinyağ
  4. bir soğan
  5. iki domates
  6. iki sivri biber
  7. iki diş sarımsak
  8. bir kaşık salça
  9. karabiber, kimyon, tuz
  10. maydanoz
  11. kızartma yağı

yapılışı
  1. patlıcanları alacalı soyun, iri kuşbaşı doğrayın
  2. tuzlu suda yarım saat bekletin ve suyunu sıkın ve yağ içinde kızartın
  3. soğanı, biberi, sarımsağı ve domatesi doğrayın
  4. harçın hazırlanması
  5. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun.
  6. ardından kıymayı katın, taneleşinceye kadar kavurun
  7. üzerine salçayı katın kavurun, ardından domates, karabiber,
  8. kimyon ve tuzu katın, karıştırın, tuzunu ayarlayın
  9. harç suyunu çekinceye kadar pişirin
  10. kızarmış patlıcanları tencere'ye alın,
  11. üzerine harçı yayın ve domates ve biber halkalarıyle süsleyin
  12. ve 1.5 bardak sıcak su dökün
  13. ağır ateşte suyunu çekinciye kadar pişirin
  14. ve üzerine maydanoz serpin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır