sade patates püresi tarifi




Muhteşem bir lezzet, patates püresi. Yapımı gayet basit, etli ve salçalı yemeklerin olmazsa olmazı. Patates püresi hangi yemekle servis edilir; tas kebabı, etli soğan yahnisi, dana sote, dana rosto, dalyan köfte, kül bastı, salçalı köfte, pirzola, et kavurma, tavuk sote, salçalı biftek, biftek ızgara, biftek kızartma ve dana bonfile gibi yemekler bunlardan bazılarıdır. Pürenizi yaparken blendır kullanmayın, patates ezme aleti ile patatesleri ezin. Blendır patatesi sünek yapar, yani elastikleştirir.

patates püresi malzemesi
  1. dört patates
  2. bir bardak süt
  3. bir kaşık tereyağ
  4. tuz

püre'nin yapılışı
  1. patatesleri 30 dakika haşlayın, soyun ve ezin
  2. yağı eritin, üzerine patatesi, sütü, tuzu katın ve karıştırın
  3. tuzunu ayarlayın
  4. ve pürenizi sürekli karıştırın
  5. süt buhar olup uçmaya başlarken,
  6. pürenizin kıvamına katı, sıvı karar verin
  7. istediğiniz kıvamı yakalayınca
  8. ocağı söndürün.
  9. isterseniz karabiber ilave edin,
  10. pürenizde mikser aleti kullanmayın.

afiyet bal şeker olsun